Čović u Ljubuškom: Izborit ćemo se mi za potpunu jednakopravnost u BiH

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u ponedjeljak na svečanosti obilježavanja Dana Grada Ljubuškog kako je taj grad postao poželjno mjesto za život, izrazivši pritom potporu u radu ljubuškom gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća i vijećnicima.

– U Ljubuškom sve ono što u gospodarskom, ekonomskom, prometnom planu činimo, pretvorilo je ovo hercegovačko mjesto u sredinu poželjnu za život – izjavio je Čović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, naglasivši kako će ove kalendarske godine Ljubuški imati oko šest milijuna investicijskih projekata u koje će se uključiti sve razine vlasti.

 

U svom obraćanju, Čović se osvrnuo i na jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH, priopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

 

– Izborit ćemo se mi za potpunu jednakopravnost u BiH, u to ne sumnjajte. Stvorit ćemo mi ambijent s našim prijateljima, da se u BiH može živjeti i graditi dom i domovina BiH jer, uvjeren sam, da nigdje ljepšeg mjesta nema za život – poručio je Čović.

 

Osvrnu se i na geografski položaj Ljubuškog, kazavši kako granica s republikom Hrvatskom u budućnost neće razdvajati već povezivati.

 

– Uvjeren sam da to što radimo, radimo na dobrobit svima u BiH, a želimo snažno povezati i ovih tisuću kilometara zajedničke europske granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, jer sam siguran, a to su već kazali, ta granice nije, kad postane Schengenska, ono što će dijeliti naš narod s dvije strane granice, nego jačati zajedništvo – kazao je Čović.

 

Predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić na početku svečane sjednice pozdravio je goste, a gradonačelnik Nevenko Barbarić uz pomoć video projekcije podnio je izvješće o učinjenom u proteklom razdoblju te je prezentirao planove za tekuću godinu.

 

Sjednici su nazočili brojni dužnosnici HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti te brojni gosti i uzvanici iz BiH i Republike Hrvatske.

 

Na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja Grada Ljubuškog za 2019. godinu, stoji u priopćenju.

 

(Fena, Interview.ba)

 

Prethodna vijest

Dodik u NSRS-u: Doviđenja BiH, welcome RSexit

Naredna vijest

Šarović: Nije pametno da se priča o referendumu i secesiji