Čampara o statusu Kondžića: Apsolutno se ograđujem od ovoga

11.02.2020.

Aljoša Čampara, član Predsjedništva SDA, komentarisao je objavu Elvisa Kondžića, savjetnika Bakira Izetbegovića, rekavši da je frapiran objavom na Facebooku, te da to nije njegov, niti stav Bakira Izetbegovića, kao ni stav SDA

Podsjećamo, Kondžić je napisao: “Gledaš ovog Stojanovića iz KS. Gledaš ovog Stanivukovuća iz RS. I skontaš da je Dodik za njih mila majka!”.

 

– Osobno sam kao građanin i pripadnik SDA frapiran izjavom. Poznajem Elvisa Kondžića i ne liči mi da je mogao tako nešto uraditi. Nisam imao priliku da ga pitam. Ja se sa Stojanovićem često ne slažem politički. Imamo stalno fajtove na Skupštini. Mogu shvatiti da neko ne voli SDP, SDA, ali dovoditi u istu ravan Stojanovića, Stanivukovića i Dodika – apsolutno se ograđujem od ovoga. Ovo nije stav SDA. To je za svaku štetu i sankciju – rekao je.

Poručio je da je Stojanović proveo “cijeli rat u Sarajevu, mogao je poginuti svaki dan”.

– Nešto ovako govoriti – ja nemam riječi. SDA ne stoji iza ovoga, predsjednik Izetbegović ne stoji iza ovih riječi. Da SDA stoji iza ovoga – ja ne bih bio u stranci – oštro je poručio Čampara.

(N1, Interview.ba)

 

 

Idi naVrh

Don't Miss