Kina: Trudnica zaražena korona virusom rodila zdravu djevojčicu

Trudnica zaražena korona virusom koji je potekao iz Wuhana rodila je zdravu djevojčicu u bolnici u Harbinu, prijestolnici sjeveroistočne kineske pokrajine Heilongjiang prošli četvrtak 30. januara, saopćila je lokalna zdravstvena komisija.

Prema izvještaju iz bolnice, beba je imala težinu od 3,05 kilograma i Apgar skor od 10. Apgar skor je zbir ocjena koje beba dobija nakon rođenja i koji određuju njeno stanje i eventualnu potrebu za hitnim reagovanjem. Broj od preko 7 se smatra normalnim.

Nakon nekoliko dana medicinskog karantina i ljekarskih opservacija, zaključeno je da su i beba i majka u stabilnom stanju, navode lokalni mediji. Kada se majka javila u 38. sedmici trudnoće u bolnicu, grupa akušera, pulmologa i neonatologa imali su konsultacije tokom kojih je odlučeno da bi bilo najbolje da porode ženu hitnim carskim rezom kako se ne bi pogoršalo njeno zdravstveno stanje.

Tim medicinskog osoblja uključen u operaciju nije u kontaktu sa zdravim ljudima i trenutno se nalaze u izolaciji. Beba je dva puta zaredom testirana na koronvirus i oba puta su nalazi bili negativni.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Na Vrhovnom sudu RS-a žalba grupe ‘Pravda za Davida’

Naredna vijest

Godišnjica masakra na Markalama: Poginuli su vjerujući da žive glumeći život