926ce1ace1a5ef1167d9bb3b0c1e750f
926ce1ace1a5ef1167d9bb3b0c1e750f

Đukanović: U Srebrenici se desio genocid

05.02.2020.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je u jučerašnjem intervjuu govorio i o, između ostalog, Bosni i Hercegovini, političkoj situaciji, genocidu u Srebrenici i pozivima da posjeti našu zemlju.

Na pitanje voditeljice o članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, odgovorio je:

– Mislim da vijest najviše govori o jednom ozbiljnom problemu u kojem se BiH nalazi, kod mene produbljuje brigu šta se može uraditi da BiH postane funkcionalnija -.

Govorio je i o „paradnih odlukama u našoj zemlji“.

– Mnogo je paradnih odluka kojima se pravi predstava za domaću javnost, ali se zaboravlja da te predstave koštaju- napomenuo je on za Televiziju Crne Gore.

Dodao je i da bi se „vrlo zamislio da li je Slobodan Milošević zaista donio odluku o masakru u Srebrenici, ali bih zapitao sve nas da li je ta odluka bila potrebna“.

Na komentar voditeljice „masakr ili genocid“; odgovorio je:

– Genocid, naravno, upotrijebio sam neodgovarajući suptitet jer je to pravno kvalifikovano-.

Govorio je i o dva poziva koje je dobio da podsjeti Sarajevo, prvi od Dodika, te drugi nedavno od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

– Nedavno sam se sreo sa njim (op.a. Komšićem) i dogovarali smo termin, razumio sam da je Dodik bio protiv moje posjete zbog unutrašnje situacije u Crnoj Gori, to me ne tangira, niti Crnu Goru.. Bosna mora razmisliti kuda to vodi i šta se događa po pitanju funkcionalnosti te zemlje – poručio je on.

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss