9ce925f56e4ad9a6b8e57c7f7eab8c03
9ce925f56e4ad9a6b8e57c7f7eab8c03

Načelnik Srebrenice: Ne može biti četnik dijete koje tek sada uči istoriju

30.01.2020.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić kazao je danas da se u školi u ovom gradu ”nije desilo ništa” komentarišući fotografiju na kojoj je nekolicina učenika na društvenim mrežama objavila fotografiju sa četničkom ikonografijom.

On je kazao da je zabrinjavajuće što se djeci s fotografije prijeti, a dodao je da je i sam primio prijetnje.

– Nametnulo se kao tema ovog sastanka, bitno je da smo Kolegiju prije sastanka postigli dogovor da sutra na tematskoj sjednici predložimo još jednu tačku o ovim događajima. Ovdje se radi o maloljetnoj djeci koja ne podliježu krivičnoj odgovornosti. Zabrinjava da se ovoj djeci u njihovim roditeljima pa čak i meni uputilo mnogo prijetnji, pozivali su na linč i klanje – ispričao je načelnik Srebrenice.

Prema njegovim riječima, bojkotovanje nastave nije zabranjeno, ali postoji način kako se to radi.

– U školi se nije desilo ništa, to se desilo van škole i objavljene su na mrežama. Ono što se desilo, desilo se 29. Grupa ljudi je ušla u školu bez ikakvog reda i to se može povesti kao neki incident. Roditelji srpske nacionalnosti su zabrinuti za svoju i bezbjednost svoje djece. Svi ti roditelji srpske nacionalnosti čija se djeca nalaze na slikama su predali lične karte na ulazu u školu. Bojkotovanje nastave nije zabranjeno, ali postoji način kako se to radi. Ono što smo danas uradili, trebali smo uraditi taj dan. Takvih problema je bilo i u prošlosti, ali smo ih kroz argumente rješavali – dodao je Grujičić.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss