5d6a2d1f17a0d946177dc57a2ad60ce5
5d6a2d1f17a0d946177dc57a2ad60ce5

Damir Arnaut istupio iz SBB-a

20.01.2020.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut obavijestio je danas rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) da istupa iz SBB-a, te da će u državnom Parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik, u skladu sa članom 1.9 Izbornog zakona BiH.

Arnaut je naveo da najava SBB-a o pokretanju tužbe protiv Jasne Duraković onemogućava njegovo dalje članstvo u toj stranci.

– Moja je dužnost štititi i zauzimati se za ljudska prava i osnovne slobode, pitanjima od prevashodnog političkog i javnog interesa. U svjetlu najavljenog procesa protiv gđe. Duraković, istupanje iz članstva u SBB-u i vršim u okviru tih dužnosti – dodao je Arnaut.

Arnaut je u poruci istakao da će u državnom Parlamentu nastaviti djelovati “u skladu sa obećanjima datim glasačima i dosadašnjim uspjesima – u pravcu smanjenja privilegija i javne potrošnje, zaštite interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, uključujući branitelja progonjenih od strane susjednih država, nezavisnosti pravosuđa, borbe protiv svih oblika terorizma, korupcije i sukoba interesa, zaštite ljudskih prava, napretka ka članstvu u NATO savezu i EU, te drugih takvih pitanja”.

Arnaut je također poručio da druge stranke “trebaju shvatiti da ovaj moj potez predstavlja slobodu djelovanja i izražavanja, a ne sukob sa SBB-om”.

– Neka u takvim okolnostima ne očekuju da ću pristati na izdaju svojih principa – istakao je Arnaut.

Pročitajte još: 

Forto se obratio građanima: Mnogima se neće svidjeti ovo što ću reći

(N1/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss