Dodik: Neka preduzimaju šta hoće, a mi ćemo što mislimo da treba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da “BiH može živjeti samo ukoliko se vrati izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu”, dok će u suprotnom biti zemlja “po volji međunarodnih kriminalaca” ponovo optužujući preminulog bivšeg visokog predstavnika u BiH Paddyja Ahsdowna.

Dodik je istakao da sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u okvir Ustava, dok u protivnom o sudbini BiH treba da “brinu oni koji je žele ovakvu kakva jeste”.

– Sve ono što su radili visoki predstavnici u pogledu kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma neće biti održivo što mora da zna i međunarodna zajednica. Neka preduzimaju šta hoće, a mi ćemo preduzimati ono što mislimo da treba. Sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u ustavni okvir – rekao je Dodik.

– Da je bilo pravde i prava odgovarao bi za kršenje međunarodnog prava, kao i prava jednog naroda. Ovo samo potvrđuje da smo bili u pravu kada smo mu se suprostavili i što tražimo da njegove odluke moraju biti poništene. Ovaj proces ne smije prestati i moramo se okupiti oko ovoga – istakao je Dodik govoreći o preminulom Paddyju Ashdownu.

Pročitajte još: Damir Arnaut istupio iz SBB-a

(N1/Interview.ba)

 

Prethodna vijest

Damir Arnaut istupio iz SBB-a

Naredna vijest

U UKC RS-u izvršena “obljuba nad nemoćnim licem”