8cc764bc81c31903f1f8566fc95aa8f6
8cc764bc81c31903f1f8566fc95aa8f6

Grabar-Kitarović glasala: Idemo zajedno graditi Hrvatsku, u kojoj ćemo svi biti odgovorniji

05.01.2020.

Idemo zajedno graditi Hrvatsku koja će biti prosperitetnija, u kojoj ćemo graditi bolje društvo i u kojoj ćemo svi biti odgovorniji. Hrvatsku koja će gledati unaprijed a ne unatrag, poručila je danas nakon glasanja u Zagrebu kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović glasala je, na izborima za predsjednika Republike Hrvatske, na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Matka Laginje” u Zagrebu, a tamo je došla u pratnji supruga Jakova Kitarovića.

Nakon što je glasala, Grabar-Kitarović je pozvala sve građane s pravom glasa da danas izađu na izbore, te poručila kako je danas izniman dan za Hrvatsku, dan njenog ponosa i dan kada se slavi njena demokratija.

– Danas odlučujemo kakvu ćemo Hrvatsku imati u sljedećih nekoliko godina. Idemo zajedno graditi Hrvatsku koja će biti prosperitetnija, u kojoj ćemo graditi bolje društvo i u kojoj ćemo svi biti odgovorniji. Hrvatsku koja će gledati unaprijed a ne unatrag. Hrvatsku koja će snažno koračati putem razvoja, ponosa i poštivanja svakog državljanina Hrvatske ma gdje živio – poručila je Grabar-Kitarović.

Širom Hrvatske jutros su otvorena birališta čime je počeo drugi krug predsjedničkih izbora, a protukandidat Grabar-Kitarović je bivši hrvatski premijer Zoran Milanović, koji su ujedno i kandidati s najviše osvojenih glasova u prvom krugu izbora održanom 22. decembra prošle godine.

Birališta se zatvaraju u 19:00 sati, a potom bi trebale biti objavljene izlazne ankete. Prvi nepotpuni rezultati će biti objavljeni u 20:00 sati.

Pravo glasa na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj ima ukupno 3.860.095 registriranih birača, od čega 3.681.175 birača s prebivalištem u Hrvatskoj i 178.920 birača bez prebivališta u zemlji, odnosno u inostranstvu.

Pročitajte još: 

Poruke Hrvata nakon glasanja: Ne vide našu djecu koja su istjerana iz Banjaluke

(Faktor.ba/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss