Nakon opomene KJKP “Rad” Došlo je do nenamjerne greške

31.10.2023.

U petak 27. oktobra Redakciji portala interview.ba se povodom teksta ZA RIPLIJA KJKP RAD Dva direktora pod jednim krovom  obratili iz KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo opomenom pred tužbu.

Oni su upozorili da smo u tekstu „objavili ugovor o radu za radnicu od dana 13.10.2022. godine, uz kako ističe “lažne navode” da je isti potpisan nakon što je v.d. direktorici istekao mandat 27.09.2023. godine iako iz priloženog jasno proizilazi da je premetni ugovor potpisan godinu prije isteka mandata“.

Redakcija portala Interview.ba navodi da je došlo do nenamjerne greške prilikom opremanja teksta, te da je kao ilustracija objavljen pogrešan faksimil. Grešku ispravljamo i povlačimo ilustraciju i  izvinjanjavamo se
svima koje je ova greška mogla povrijediti ili dezinformisati. .

Što se tiče drugogo dijela pisma i upozorenja da smo objavili „slike ugovora i odluka s potpisom odgovornih lica pri čemu te potpise nismo zatamnili čime smo ugrozili lične podatke“, moramo pojasniti da su ugovori i odluke čije faksimile smo objavili javni dokumenti i dokaz za ono o čemu u predmetnom tekstu pišemo i u njima nema ličnih podatlka poput jedinstvenog matičnog broja potpisnika, adrese stanovanja, brojeva bankovnih računa ili drugih ličnih podataka.

 

Idi naVrh

Don't Miss