VIDEO Sve o Miloradu Dodiku u šest minuta (mržnje)

21.06.2023.

U video klipu, urađenom u saradnji sa članicama istraživačke mreže Umbrella, izdvojili smo samo nekoliko primjera koji ilustruju na koji način  Dodik komunicira sa medijima. Volio bih da dobiješ pritisak, da ti otkaže srce i sve ostalo… iz bogatog arsenala psovki i kletvi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik od kako je na vlasti, a ima tome više od 15 godina ne prestaje vrijeđati političke konkurente, neistomišljenike, slučajne prolaznike, ali čini se s posebnim zadovoljstvom (Freud bi o tome mogao više reći)  – novinare.

I to naravno samo one koji se “usude” progovoriti o tome da “možda” Dodik ne radi baš najbolje, koji kritiziraju njegov rad, koji mu se “usude” reći u lice da ono što radi nije ni zakonito, ni pravedno, niti moguće.

Naravno, do sada Dodik nije snosio odgovornost za svoje ponašanje.

O tome nije htjelo raspravljati, na to nije reagiralo pravosuđe u Republici Srpskoj. Bez obzira što su novinari, novinarska zajednica dokumentirali prijetnje, a međunarodni zvaničnici prekinuli komunikaciju sa osobom koja na taj način ugrožava slobodu medija.

Uvrede, prijetnje i pokušaji diskreditacije postali su naša svakodnevnica. Donošenje zakona o kriminalizaciji klevete dodatno će je pogoršati. I to Dodik već radi. Nastavlja prijetnje u nadi da će se zakon odnositi na sve. Osim na njega.

U ovom video klipu, urađenom u saradnji sa članicama istraživačke mreže Umbrella, izdvojeno  je samo nekoliko primjera koji ilustriraju način na koji Milorad Dodik komunicira sa medijima.

Pogledajte video:

 

 

 

Idi naVrh

Don't Miss