e808710b9bae0733c1c833d40ba2d006
e808710b9bae0733c1c833d40ba2d006

Općina Centar odobrila Općoj bolnici 50.000 KM za zaštitnu opremu

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima danas je posjetio Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” gdje je sa v.d. direktorom ove zdravstvene ustanove Ismetom Gavrankapetanovićem, potpisao protokol kojim Općinski štab civilne zaštite Općine Centar odobrava Općoj bolnici 50.000 KM za nabavku zaštitne medicinske opreme i sredstava neophodnih za zaštitu od Covid-19 nakon pogoršane epidemiološke situacije.

Direktor Gavrankapetanović se zahvalio na ovoj donaciji i kontinuiranoj podršci koju Općina Centar godinama pruža ovoj zdravstvenoj ustanovi. Upoznao je goste o dinamici novog rada u Općoj bolnici, koji je startao 18. jula ove godine, od kada je uvedeno 24-satno radno vrijeme na Urgentnom centru svaki dan, kao i o povećanom prijemu pacijenata, među kojima i pozitivnih na Covid -19.

Tema sastanka je bila i  zbrinjavanje  Covid pozitivnih pacijenata i  potrebe iznalaženja hitnog rješenja za  izolatorij a nakon  pogoršane epidemiološke  situacije, saopćeno je iz Općine Centar. 

Prilikom potpisivanja protokola Ajnadžić je istakao da će Općina Centar u punom kapacitetu snažno podržati sve aktivnosti koje će pomoći medicinskom osoblju da zdravstvena usluga, bude što bliže građanima.

– Želimo da naši građani budu zaštićeni i sigurni – kazao je Ajnadžić, te dodao da će Općina Centar i u budućnosti biti snažna podrška Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, navodi se u saopćenju.  

(FENA, Interview.ba) 

Prethodna vijest

U naredna tri dana u BiH pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

Naredna vijest

Ilegalne migracije veliki sigurnosni i humanitarni izazov za BiH