Zdravstveno stanje premijera Viškovića dobro, u kućnoj je izolaciji

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kojem je jučer potvrđen virus korona, osjeća se dobro, ima blage simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji.

Višković prima adekvatnu terapiju i pod zdravstvenim je nadzorom, potvrđeno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

Izvršeno je testiranje zaposlenih u Kabinetu predsjednika Vlade RS i rezultati PCR testova na virus korona (SARS-CoV-2) svih zaposlenih su negativni.

Sastanci i aktivnosti koji se provode u Kabinetu premijera od početka pandemije virusa korona održavaju se, kako se dodaje u saopćenju, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo, a to je nošenje maski, fizička distanca i dezinfekcija prostora.

Entitetska vlada će, preciziraju, svoje djelovanje i rad i daljnje nastaviti prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, uz poštovanje propisanih mjera.

Epidemiološka služba Instituta za javno zdravstvo RS danas je uradila procjenu rizika boravka u Kabinetu predsjednika, i u salama u kojoj se održavaju sjednice Vlade i drugi sastanci.

-Njihovom procjenom, održavanje sjednica Vlade, Kompenzacionog fonda i drugih aktivnosti koje se obavljaju u Kabinetu predsjednika Vlade su niskog rizika, jer se svi učesnici sastanaka, od pojave pandemije virusa korona, pridržavaju svih preporuka Instituta za javno zdravstvo, a koje podrazumijevaju dezinfekciju prostora, nošenje lične zaštitne opreme i držanje fizičke distance – naveli su entitetske vlade.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Dom zdravlja Mostar uputio apel građanima za poštivanje epidemioloških mjera

Naredna vijest

Košarac: Neophodna nova odluka o kvalitetu naftnih tečnih goriva