Predstavnici Jevrejskih općina u BiH sutra o Akcionim planovima Platforme za mir

09.03.2020.

Predstavnici Jevrejskih općina u Bosni i Hercegovini, vođeni Jakobom Fincijem, predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH, susrest će se sutra u prostorijama Jevrejske opštine u Sarajevu na adresi Hamdije Kreševljakovića 59, kako bi zajednički razgovarali o Akcionim planovima Platforme za mir na jevrejski praznik Purim.

Konferencija za novinare planirana je u 12:30.

Predstavnici jevrejskih zajednica iz Banje Luke, Tuzle, Zenice, Sarajeva, i kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo La Benevolencija razgovarat će o budućim planovima kroz Akcione planove Platforme za mir čiji je cilj, između ostalog, doprinjeti izgradnji mira kroz međureligijski dijalog.

Platformu za mir je u novembru 2019. godine potpisao Finci, iskazujući kontinuiranu podršku procesima izgradnje mira u Bosni i Hercegovini i projektu PRO-Budućnost.

Za implementaciju Platforme potrebno je kreirati Akcioni planove kojima se vjerska lica – predsjednici jevrejskih opština u BiH, odlučuju na različite vidove saradnje i aktivnosti u lokalnim zajednicama iz kojih dolaze.

Ovaj događaj je organiziran u okviru USAID-ovog mirovnog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS sa partnerima u više od 70 lokalnih zajednica u BiH.

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss