Sedmi slučaj oboljele osobe od koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen još jedan slučaj oboljele osobe od novog koronavirusa, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke, objavio je u nedjelju ujutro Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

– Iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno sedmero oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke – navodi se u izvanrednom saopštenju za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U Hrvatskoj je zabilježeno tri slučaja oboljelih u Zagrebu i četiri u Rijeci i svi su pod zdravstvenim nadzorom, javlja Hina.

Iz Stožera civilne zaštite u subotu su apelirali na sve koji su bili na područjima zahvaćenim novim koronavirusom da, u interesu javnog zdravlja, ne dolaze na javna okupljanja.

Apel se odnosi na osobe koje su bile na području Kine, Japana, Hong Konga, Singapura, Južne Koreje, Irana te talijanskih pokrajina Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont.

Stožer je dao i preporuku da se građani pri pozdravljanju ne rukuju, jer je to mogući način prijenosa virusa.

Iz Stožera civilne zaštite izvijestili su da osobe u tranzitu kroz Hrvatsku ne prolaze proceduru stavljanja pod epidemiološki nadzor u skladu sa uputom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i da je Epidemiološka služba pripremila uputu za vozače koji se nalaze u dnevnim migracijama s epidemiološki ugroženih područja.

– Radi njihove samozaštite bit će nužno korištenje zaštitne opreme. S tim u vezi, definiran je poseban režim prema navedenima koji će primjenjivati granična policija i Državni inspektorat – stoji u objavi.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Bh. izvoz na Kosovo manji za 90 posto u odnosu na 2018. godinu

Naredna vijest

Šarović: Izdajnik ostaje izdajnik, Dodik znao da potpisuje ANP