c402b1c9335c2a39e2fbcaaf60f374bb
c402b1c9335c2a39e2fbcaaf60f374bb

GOLA ISTINA Adin Šabić: Korona virus vs političari BiH

27.02.2020.

Bosanskohercegovački lideri tri najjače političke partije odlučili su da se suprotstave opasnom korona virusu koji hara svijetom i odnosi živote, a nedavno je zabilježeno i nekoliko zaraženih u susjednoj Hrvatskoj. Telefoni su se usijali, bh. političari u akciji…

 

Piše: Adin Šabić za Interview.ba

Ko će s Bajom

Dodik: Alo.

Korona virus: Dobro večer.

Dodik: Nemoj ti meni dobro veče Korono.

Korona virus: Pa šta da Vam kažem?

Dodik: Ah, vidi ti nje, ona me ko nešto i persira. Fol se fina pravi, a tamo po Kini pobila svijeta i svijeta. Nisam ti ja baš tako naivan.

Korona virus: Recite šta ste trebali?

Dodik: Čuj šta sam ja trebo? Slušaj me sad. U mojoj državi, odmah da se ogradim Republici Srpskoj, samo ja mogu praviti belaje. Ne može niko drugi to raditi. Ja sam najglasniji i najjači. Ja sam veliki Baja. Nemoj da si slučajno prismrdila tamo iz te Hrvatske.

Korona virus: Ali gospodine Dodik…

Dodik: Ma pusti ti meni, ali gospodine. Jesi vidjela neki dan kako sam ja one novinare na MOJOJ konferenciji za medije otreso? Aaaaa? Jesi vidjela kako sam ih poredao, pa kad su oni krenuli da skrenu s puta, a ja vrisnem i izleti iz usta „jebote“, a oni svi u čudu i strahu ostadoše. Ne možeš ti bona nada me nikako. Ja sam ti ovdje tata mata svih zanata. I samo još da ti kažem nešto: Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole.

Korona virus: Ali uvaženi Dodik…

Prekinuta telefonska linija.

Nije prošlo nekoliko minuta telefon je opet zazvonio.

Je l to ko je to?

Korona virus: Halo.

Izetbegović: Je l’ to Korona?

Korona virus: Nije, sestra joj je. Kažite.

Izetbegović: Aha, de Allaha ti da joj ostavim jednu poruku pa joj prenesi. Eto ako ti nije kakav zahmet.

Korona virus: Nije, nije, samo Vi kažite.

Izetbegović: Korono, trenutno pričam s tvojom sestrom, ali je ovo poruka tebi. Kud ćeš bona vamo? Mi smo ti kao stijene. Ja sad umjesto da razmišljam o zagađenju zraka, pošto se godinama gušimo, mislim kad će tebe na granici vidjeti. I samo da ti kažem kod nas ni granicu nije lako proći, bome ćeš se načekati, da će ti se i ogaditi.

Korona virus: Samo Vi pričajte, evo ja ovamo lakiram nokte i mislim da li noge trebam depilirati, ali sve ja Vas slušam.

Izetbegović: Ma de ti bona, ja svakako Koroni poruku šaljem.

Korona virus: Da, da, znam. Kažite…

Izetbegović: Ja bih samo još dodao da je malo glupo da mi se petlja u posao, a ja se nje ne bojim, to joj slobodno reci, mene će da štiti moja Sebija. Ona zna kako da se Korone riješimo.

Korona virus: I jeste li sad završili?

Izetbegović: Ama bona kud se tebi hiti, ja bi čitav dan mogao pričati. Ali evo završit ću kratko. Ne možeš ti bona Korona da uradiš šta smo mi uradili u posljednjih 20 godina da se još tri puta rodiš. I eto, allahimanet.

Korona virus: Prijatno večer gospodine.

Prekinuta telefonska linija.

Nije prošla sekunda zvoni.

Čović: A poštovana gđo Korona, gdje ste dosad, nikad Vas dobiti.

Korona virus: A čujte uvaženi Čoviću, imala sam bitne razgovore. Recite…

Čović: Htio sam Vas nekako u duhu demokratskih standarda i tog nekog europskog puta Bosne i Hercegovine zamoliti da ne prodirete u našu teritoriju. Može sve da se riješi razgovorom, a ako ne uvijek je tu blokada. Hajdemo da se dogovorimo, a s obzirom na to da se nikad ne dogovorimo, jer mi ne znamo što je to, hajde da se blokiramo.

Korona virus: Pa nisam Vas baš nešto najbolje shvatila :/

Čović: Vidite, ja sam čovjek koji je naučio da bude onako kako on želi. Zato Vam je bolje da odustanete od ideje da idete ovamo. Bolje Vam je da krenete na neke malo veće države.

Korona virus: Snijeg je očigledno utjecao na to da sam Vas slabo čula.

Čović: A vidite, možete se vi praviti koliko želite. Ja ću Vam samo reći jedan primjer – Mostar. Kada se budete zadržali negdje deset godina i harali, javite mi se, do tada mi nemamo o čemu pričati. Doviđenja.

Korona virus: Prijatno večer.

Grupni chat Viber, Korona, Dodik i Izetbegović.

Korona virus: Pustila sam vas sve da ispričate ono što ste htjeli i sada je došao red na mene. Ja vašem narodu ne mogu učiniti čak ni 1 posto onoga što ste im vi učinili sve ove godine. Tjerali ste ih iz države, vodili degradirajuće politike, radili protiv njih. Puštali ih da umiru u zagađenju, tukli ih kada izađu na ceste, niste im dali da se liječe, niste razotkrivali sumnjive smrtne slučajeve…tako da sam ja Korona, glavom i bradom NIŠTA naspram vas trojice, virusa koji su ubili dušu u ovim ljudima, pola ih otjerali, te stvorili klimu takvu kakva trenutno jeste. 

Izetbegović: Pa čekaj, zar ti nisi sestra od Korone? 

Dodik, Čović i Korona: Gasi svjetlo, motaj kablove.

Tekst je sarkastičnog karaktera i nema namjeru da bilo koga uvrijedi.  

Idi naVrh

Don't Miss