e6be4cf9eebf3b71f80f6769e206a690
e6be4cf9eebf3b71f80f6769e206a690

Čelik: Bivša većina se ne može pomiriti s gubitkom vlasti

11.02.2020.

Današnja sjednica Komisije za imenovanje pokazuje da se bivša većina ne može pomiriti sa gubitkom vlasti i ne želi da prihvati realnost, poručuje predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik.

On smatra da je saglasnost Komisije trebala biti puka formalnost, nešto sasvim uobičajeno u demokratskom društvu. Umjesto toga, kaže,  građani Kantona Sarajevo dobijaju još jednu degutantnu predstavu za javnost, blokade bez ikakvog valjanog razloga.

-Jer da se ne lažemo – primjedbe na račun mladog DF-ovog kandidata za ministra zvuče smiješno kad dolaze od zastupnika koji su prije nešto više od godinu dana na ministarske pozicije imenovali ljude bez dana radnog staža, osobe koje su se u životopisima hvalile da će nedostatak ikakvog radnog iskustva nadomijestiti „entuzijaznom”, pa i osobe kojima je jedina referenca bila kumstvo sa visokopozicioniranim funkcionerima SDP-a. Mi ćemo tu blokadu, kao i sve prijašnje, prevazići, samo je pitanje kome ide u prilog blokada funkcionisanja kantona još dodatnih nekoliko dana. Sigurno ne građanima – zaključuje u svojoj reakciji Mirza Čelik.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss