Jednomjesečni pritvor za petoro uhapšenih u akciji ‘Kavez’

11.02.2020.

 Za pet osoba uhapšenih u akciji „Kavez“, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, danas je određen jednomjesečni pritvor, potvrđeno je iz Okružnog suda u Banjoj Luci.

Radi se o Savi Čoliću (1988.), Draganu Narančiću (1993.), Lori Glušici (1999.) i Radovanu Stankoviću (1971.) iz Banje Luke te Vinku Đuriću (1988.) iz Doboja.

Oni su, od augusta 2019. do februara ove godine, posredovali u prodaji i kupovini opojne droge te neovlašteno stavljali u promet heroin, marihuanu, spid i druge supstance, korisnicima na području grada Banja Luke.

Lišeni su slobode u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, te policijskih uprava Banja Luka, Zvornik, Doboj i Bijeljina.

Tužilac Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci stavio je prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss