e7844f3aa2a91e8912508ebac7e548c5
e7844f3aa2a91e8912508ebac7e548c5

Odluka Gradskog vijeća Sarajevo: Gradit će se tri nove zgrade

30.01.2020.

Vijećnici Gradskog vijeća usvojili su izmjene Regulacionog plana Kvadrant C1 Marijin Dvor, prostora u blizini zgrade Energoinvesta, odnosno zgrade Vlade FBiH na Pofalićima.

Izmjenom plana na mapu unesena su tri nova objekta koji bi bili smješteni između prostora Kampusa s jedne i Ulice Hamdije Ćemerlića s druge strane.

Kako se navodi u usvojenoj odluci, izmjene i dopune Regulacionog plana, prostor je planiran kao stambeno-poslovna zona.

– Gabariti objekata su utvrđeni građevinskom linijom i prilagođeni veličinama parcela. Planirana je izgradnja 3 stambeno-poslovna objekta. Jedan objekat smješten na sjeverni dio kvadranta moći će dosezati do približne visine koju trenutno ima zgrada Energoinvesta. Objekat u centralnom dijelu kvadranta moći će imati dva segmenta, jedan do 16, a drugi do devet spratova. Treći, južni objekat, koji bi bio smješten iza postojeće benzinske pumpe, imao bi slične dimenzije, navedeno je u odluci.

Planom je predviđeno da minimalno 30 posto građevinske parcele objekata budu zelene površine.

Gradski vijećnici su usvojili i odluku o gradnji spomenika palim borcima Hrvatskog vijeća obrane na Čengić-Vili. Gradonačelnik Sarajeva je uručio zahvalnicu Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH za uspješnu saradnju i kontinuiranu podršku.

(Oslobođenje, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss