c3c2ea38fa74c819d8eb953fe645cac5
c3c2ea38fa74c819d8eb953fe645cac5

Do kraja januara svaki dan cijena karte za žičaru biće sa popustom

13.01.2020.

Uprava Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o., a na inicijativu gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, zbog velikog interesa javnosti odlučila je produžiti akciju popusta na vožnju Trebevićkom žičarom.

Direktor JP Sarajevo d.o.o. Ensar Eminović je potvrdio tu informaciju, istakavši kako će popust od 50 posto na povratnu kartu za bh. rezidente za sve putnike žičare važiti svakim danom do kraja januara ove godine.

– S obzirom na to da smo imali pojačan interes i velike gužve tokom vikenda, te imajući u vidu činjenicu da i dalje stižu informacije o zagađenosti zraka, odlučili smo da proširimo akciju. Svi putnici žičare koji su bh. rezidenti će od sutra moći kupiti povratnu kartu po vrlo popularnoj cijeni od 3 KM za svaki dan, bilo da je riječ o radnom danu ili vikendu, sve do kraja januara – rekao je Eminović.

Prema njegovim riječima, tom odlukom se želi i dodatno olakšati korištenje žičare i odlazak na Trebević posebno penzionerima, te učenicima srednjih i osnovnih škola tokom raspusta.

Trebevićka žičara tokom cijele prošle godine prevezla je veliki broj putnika, poslovala vrlo uspješno, te se očekuju rekordni rezultati. Samo tokom novogodišnjih praznika ove godine, žičaru je koristilo skoro dvostruko više putnika nego u istom periodu prošle godine, saopćeno je iz Gradske uprave.

Pročitajte još: 

Dačić: Kosovo ostaje državni prioritet

(Vijesti.ba/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss