Josipović: Milanović vodio jako dobro osmišljenu kampanju

07.01.2020.

Ivo Josipović, bivši predsjednik Hrvatske, kazao je danas da se nada da će doći do promjena u odnosima ove zemlje s Bosnom i Hercegovinom nakon izbora Zorana Milanovića za novog predsjednika države

Govoreći o izborima u Hrvatskoj, Josipović je ocijenio da je Milanović vodio jako dobro osmišljenu kampanju.

– U prilog mu je išla činjenica da se predsjednica nije ponašala onako kako se očekuje od predsjednika Republike. Očit je i sukob na desnici zbog kojeg je gospođa Grabar – Kitarović imala problema s biračkim tijelom. Nadam se da je Milanović svojom pobjedom utabao put i za promjene na parlamentarnim izborima. Iskustvo pokazuje, da se to pozitivno reflektira. Predsjednički izbori su dosad bili nagovještaj promjene i na parlamentarnoj razini – ispričao je Josipović.

Prema njegovom mišljenju, postoje brojna pitanja s Bosnom i Hercegovinom koju bi novi predsjednik Hrvatske uz pomoć Vlade, trebao rješavati.

– Nadam se da će tu doći do promjena. Nadam se da će se voditi politika nemješanja u unutrašnje poslove Bosne i Hercegovine i nadam se da će se dosta brojna otvorena pitanja konačno početi rješavati – dodao je on.

Dodao je da povratak boraca sa stranih ratišta nije specifičnost Bosne i Hercegovine.

– To što se borci vraćaju u Bosnu i Hercegovinu, to se dešava i u drugim zemljama. I iz Hrvatske je bilo boraca na strani ISIS-a i to nije specifičnost Bosne i Hercegovine. Pogledajte koliko ih se vratio u neke druge evropske zemlje – rekao je Josipović.

Pročitajte još: 

U stampedu na dženazi Soleimanija poginulo najmanje 35 osoba

(N1/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss