Mesić: Ovo se moglo se očekivati, predsjednica je previše estradizirala funkciju

05.01.2020.

”Moglo se to očekivati. Naime, građani su željeli promjene, jer dosadašnja predsjednica je previše estradizirala svoju funkciju, prestala je imati funkciju predsjednice, predstavljala je više folklor”, kazao je bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić na rezultate po kojima je novi predsjednik Zoran Milanović.

– Od prvog dana kada je izabrana, kada je krenula po županijama, nosila zastave, dočekivali su je s himnom, to je jednostavno bila izborna kampanja od prvog dana, ali to nije moglo dovesti do rezultata – rekao je.

Odgovorio je i što smatra kakav bi Zoran Milanović mogao biti predsjednik.

– Ja mislim da će on biti dobar predsjednik. Prije svega, bio je premijer, zna mehanizme i što je radio dobro, gdje je učinio eventualno greške. Ali kaže se ako čovjek zna gdje je pogriješio, onda uvijek zna gdje može ispraviti. Ja mislim da je on toga svjestan i mislim da je u ovoj kampanji pokazao neku zrelost – ističe.

Zaključno je rekao što smatra kako će se ovakvi rezultati odraziti na događaje u HDZ-u.

– Mislim da to neće tako biti kao što se sada kalkulira, da će to previše utjecait na Andreja Plenkovića. Ja čak mislim da je to za njega jedno veliko olakšanje, on će dobiti čovjeka koji zna posao, koji zna ulogu predsjednika i lakše će surađivati nego s ovom estradiziranom predsjednicom – rekao je zaključno bivši predsjednik Stipe Mesić.

Pročitajte još: 

Zoran Milanović je novi predsjednik Hrvatske

(N1/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss