cdb5667a570d60efb248eda168d40c68
cdb5667a570d60efb248eda168d40c68

Grabar-Kitarović: Pružam ruku Zoranu Milanoviću

05.01.2020.

HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju navečer nakon objave privremenih rezultata po kojima je izgubila od Zorana Milanovića u izbornoj utrci, istaknula je da pruža ruku Milanoviću i očekuje civiliziran prijenos vlasti.

– Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović bit će predsjednik i na tome mu čestitam – rekla je Grabar Kitarović koja je u svom stožeru zaustavila zvižduke na Milanovićev račun.

Spremna ga je uputiti u sve što je radila i predložila da se nađu i prije nego što bude službeni prijenos vlasti, poručivši da je ono što Hrvatskoj treba – stabilnost.

– Za mene je kampanja gotova u petak, više neću ni jednu riječ reći ni protiv svojih prethodnika ni sljedbenika – istaknula je.

Poručila je i da je poduka ovih izbora – da se mora biti više među građanima i slušati njihov glas, zahvalivši svima u domovini i svijetu koji su izašli na birališta i pokazali da im je stalo do Hrvatske.

Zahvalila je porodici na podršci, vodstvu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem, članovima i članicama stranke, simpatizerima i ostalim strankama i nezavisnim pojedincima koji su je podržali.

Rezimirajući proteklih pet godina svoga predsjedničkog mandata, istaknula je naglasak stavljala na hrvatske nacionalne, državne i vjerske vrijednosti, na Domovinski rat kao temelj moderne Hrvatske, na branitelje, na njihove porodice, poginule i nestale branitelej i civile.

– Ja večeras ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ali ovo je hrvatska država krvlju stvorena i branjena i ljubavlju nošena i neka tako ostane – poručila je Grabar Kitarović u svom obraćanju nakon objave izbornih rezultata.

Biračima i narodu poručila je da smo najjači kad smo zajedno.

– To smo pokazali i u ratu i to moramo pokazati u miru. Ostanimo ujedinjeni i okupljeni za našu Hrvatsku! – istaknula je.

Pročitajte još: 

Mesić: Ovo se moglo se očekivati, predsjednica je previše estradizirala funkciju

(N1/Interview.ba)

 
Idi naVrh

Don't Miss