5166171a6cfa8b9c7826f5f04c40fad7
5166171a6cfa8b9c7826f5f04c40fad7

ISTINOM U GLAVU Dragan Bursać: Hitler je zakon!

17.10.2018.

Ma nije đavo da se Kardinal poistovjećije sa njima?! Da li je moguće da su po Kardinalu jedino i samo ustaše bile nositelji inteligencije u Hrvata??? 

Piše: Dragan Bursać za Interview.ba 

«U vrijeme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili protjerivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast.»

Ovo prije neki dan lupi nadbiskup vrhbosanski Kardinal Vinko Puljić i osta živ.

Desni motori

E, da je u zakonskoj upotrebi ona stara naodna, ako nemaš šta pametno reći, a ti šuti, valjda bi je Kardinal na sebe primijenio, da se ne ogluši o zakon. Možda bi dva puta razmislio prije nego što je odvalio ovu glupost za sve pare. O gluposti dockan, nego šta ponuka Kardinala da u jednu rečenicu strpa Hitlera-legalistu i «zlobni komunistički režim»? Najjednostavnije rečeno Željko Komšić. Izbor Komšića u predsjedništvo nikako, ali nikako ne može biti bez komentara katoličkog klera. A katolički kler, po difoltu udesno svrnut, ne može svariti fakat po kojem ljudi, a ne nacioni biraju jednog člana Predsjedništva. Katolički kler, da se razumijemo uz HDZ i jeste motor hrvatskog nacionalizma u BiH. I prirodno, Kardinal Puljić se osjetio prozvanim i pozvanim da prokomenatriše izbore i izbornu utrku, još preciznije pobjedu Komšića.

Samo, jadno je to i žalosno poređenje. Pokušao je, samo pokušao u trunkama iskaza Kardinal Puljić uporediti Hitlera-legalistu, sa Komšićem-legalistom i nacizam sa socijalizmom. I kao što to sa izrečenom glupošću biva, ona se govorniku vratila posred face.

Vatikan i fašisti po zakonu

Jer da je išta prije izgovoranja ove rečenice Puljić promislio došao bi do zaključka da je njegova, kako se to sportskim žargomom kaže krovna kuća, Katolička crkva jedna od prvih potpisnica svih mogućih ugovora sa fašističkom Španijom,  Italijom i nacističkom Njemačkom. Potpuno legalno i zakonski. Isto tako, posve legalno i po zakonu uz Hitlera sa početka citata došli su svi ugovori Katoličke crkve sa istim. Ne može Kardinal zanijekati, isto tako, da je Vatikan dugo nakon Drugog svjetskog rata bio siguna kuća za ratne monstrume i zločince, koji su poslije prebacivani na teritoriju ili Španije ili Argentine (pitati familije Maksa Luburića ili Ante Pavelića). Ne može ovo, velim zanijekati časni Kardinal, jer bi se onda usprotivio zakonima, činjenicama povijesnim i na koncu i samom Vatikanu. A ne biva da se jedan Kardinal usprotivi Vatikanu.

HDH i klanje po zakonu

Slijedom logike zakona i zakonitosti, propsutio je dobri i prepošteni Kardinal Puljić suvi fakat po kojem je jedna od najlegalnijih i najzakonskijih tvorevina u povijeti Hrvata bila i Nezavisna Država Hrvatska. Zapravo bila je mnogo zakonskija od šarlatana Hitlera. E ta država, potpuno po zakonu, provodila je rasne i segragacione zakone kakve svijet nije vidio. Nisu Luburićeve i Francetićeve ustaše klale srpsku, romsku, jevrejsku i inu djecu mimo zakona u Artukovićevim jasenovačkim poligonima smrti. A ne! Pa nije tu riječ o par odmetnutih ludaka, koji su pobili nekoliko ljudi. Jer, zakon, zakon Kardinale je trebao, e da bi se od Jadovna, preko Jasenovca, Gradiške Stare, pa sve do Zemuna pobilo na desetine hiljada nedužnih civila. I to kakav zakon. Jak, rasni, klerofašistički. I kako to ide, uz zakone i Božja ruka dobro dođe. Ono istina, ne organizuje baš Bog Gospod takmičenja u klanju djece, jer je metak preskup, ali nije loše da Crkva aminuje te i takve «humanitarne centre» kako ih od milošte zovu današnji hrvatski fašisti. I to, izgleda po zakonu.

Ustaše kao nositelji hrvatske inteligencije

I, moram vam priznati, konfuzan je Kardinal Puljić u sprovođenju zakona. Jer kako veli «zakon nam je oteo imovinu 1945.». Hmmm, nije li to imovina oduzeta od ustaša, koji su sprovodili gore pomenute pošasti nad kojima su se i njemački oficiri grozili? Imovina je inače diljem Evrope nakon rata oduzeta okupatorima nacističkim, fašističkim i njihovim slugama. Ma nije đavo da se Kardinal poistovjećije sa njima?! Da li je moguće da su po Kardinalu jedino i samo ustaše bile nositelji inteligencije u Hrvata??? Vrag će ga znati ko su to «oni», kojima je režim po zakonu oteo imovinu ’45.

Da se ne zajebavamo, na teritoriji bivše Jugoslavije, režim je uzimao imovinu ustašama, četnicima i ostalim kvislinzima. To bi morao znati Kardinal Puljić, a o tome ima i jedan stih iz hrvatske mejnstrim tužbalice»

«Loša bila 45′ ta

rasula nas preko svijeta

a sad nova loza raste

vratile se doma laste.»

Dabome, to su «Geni kameni» u izvedbi Marka Perkovića Tompsona.

Mogao bi Kardinal Puljić nešto i naučiti od najslušanijeg hrvatskog pjevača. Mogao bi naučiti barem koristiti suptilni nacionalistički jezik. Sa druge strane, strah me i reći, ako Marko čuje kako mu Kardinal žali za periodom NDH, eto nama neke pjesme o šarenom vrtiću u Jasenovcu. A još više me strah što će i to biti po zakonu. U uncu jednako kao što je i Kardinalova plakalica nad izborima i porazom Dragana Čovića.

I na koncu, ako je Kardinal Puljić toliki legalista mogao bi se pridružiti np. austrijskim vlastima koje kažnjavaju od ove godine sve one koji ističu ustaške simbole. 4000 evra ili godina dana zatvora, pa vi izvolite. Sve po zakonu! Mogao bi ih Kardinal podržati u nekom svom govoru.

Književne večeri i mrakovi Maksa Luburića

Zajebavam se! Vidite, čak i kada bi to uradio, Kardinal Puljić bi se zamjerio svojoj krovnoj organizaciji. Morao bi im objasniti kako i zašto glumi antifašistu dok sveta Crkva pruža logističku potporu promociji knjige o ratnom krvoloku Vjekoslavu Maksu Luburiću.

Za one koji ne znaju, knjiga o životu ustaškog koljača, promovisana je u prostorijama “Hrvatskog slova” u Zagrebu, potom u Karlovcu u prostoru koji je vlasništvo Crkve, a naredna je promocija je najavljena za 22. oktobar u Galeriji Vinka Draganje u splitskom Dominikanskom samostanu. Da li je po zakonu, ne zna se, tek Crkva katolička nema nekih problema sa Maksom Luburićem.

Tek, kao što vidite, budalaština o zakonima, Hitleru i 1945. nema nikakve veze sa Željkom Komšićem nego i jedino sa Kardinalom vrhbosanskim.

Samo, ima zakona istine, koji su i iznad ljudskih, pa je kao poslovno predodređen da traga za istinom i njoj se povinuje, Kardinal Puljić trebao uz ono:

«U vrijeme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili protjerivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast.»

…dodati i ovo:

«poručuju iz Argentine moji, znaš ti dobro koji.»

Čisto da je narodu jasno šta je pisac htio reći.

Idi naVrh

Don't Miss