DEMANTIJ Ademira Spahića

13.10.2023.

Nakon teksta  „UNIVERZITET NI NA NEBU NI NA ZEMLJI Ko je sklopio dogovor sa Domom zdravlja Sarajevo?“ objavljenog 6.10.2023. godine, Ademir Spahić, po oponumoćnicima advokatskom društvu Pizović, redakciji portala Interview.ba dostavio  je „zahtjev za ispravku izražavanja i objavu demantija“.

U zahtjevu se ističe da „ navodi (u tekstu) nisu tačni jer gdin Spahić  nije imao nikakvu ulogu ili funkciju u Internacionalnom univerzitetu u Goraždu u vrijeme potpisivanja predmetnog ugovora sa JU DZ KS tako da nije bio predavač  na tom univerzitetu u oktobru 2022. godine, a svakako ne predsjednik Senata Internacionalnog univerziteta u Goraždu u tom periodu“.

No, prema objavama Internacionalnog univerziteta Goražde Spahić je 5. oktobra 2022. godine postao predavač, a 29. novembra je potvrđen kao član nastavnog tima.  Ugovor između Univerziteta i JU DZ KS  je potpisan 16. decembra 2022. Spahić postaje docent 28. decembra, a 25.marta ove godine je objavljeno da je postao predsjedavajući Senata.

Objave s FB profila Internacionalnog Univerziteta Goražde

Podsjećanja radi, u našem tekstu stoji: „ Javna ustanova Dom zdravlja Centar (Kanton Sarajevo) je krajem 2022. godine postala nastavna baza za studente Medicinskog fakulteta Internacionalnog univerziteta iz Goražda. To praktično znači da je Dom zdravlja mjesto u kojem studenti trebaju obavljati praktičnu nastavu , odnosno biti nastavna baza. No,  to je tek prvi problem. Jer ovaj Dom zdravlja nema potrebne kapacitete da bi bio nastavna baza.  Recimo, nastavna baza Univerziteta iz Goražda prethodno je bio Klinični centar Univerziteta u Sarajevu. No, ta suradnja nije nastavljena. Kakva je veza između Doma zdravlja KS i Internacionalnog univerziteta Goražde pokušavamo shvatiti i kroz činjenice da je Ademir Spahić, od maja 2021. predsjednik Upravnog odbora JU Dom zdravlja KS, ali od oktobra 2022. postaje predavač u Goraždu. Onda i docent, pa i predsjednik Senata Univerziteta.”

U nastavku teksta jasno stoji da UO JU DZ KS nije odobravao taj ugovor, da menadžment JU DZ KS smatra da Spahić nije u sukobu interesa.

 

Idi naVrh

Don't Miss