direkt
direkt

Političar iz SNSD-a uputio uznemirujuće SMS-ove novinarki “Direkta”

05.11.2021.

Novinarka trebinjskog portala Direkt Jelena Denda Borjan dobila je sinoć nekoliko uznemirujućih SMS poruka sa telefonskog broja, kojeg koristi Ljubo Vuković, jedan od izvršnih direktora Hidroelektrane na Trebišnjici i odbornik SNSD-a u bilećkoj Skupštini.

Redakcija je jutros slučaj prijavila Policijskoj upravi Trebinje.

Nije ovo prvi put da se Vuković ovako ophodi prema meni i redakciji “Direkta”. I prije mi je upućivao uvrijedljive, seksističke primjedbe, u demantijima me nazivao lažljivicom, optuživao – kazala je za Interview.ba kolegica Denda Borjan.

Objasnila nam je da je prije nego je jučer objavila članak “Sud odlučio: Čomić protivzakonito u direktorskoj fotelji”, nazvala Vukovića kako bi mu dala priliku da iznese stav o onome što je napisala.

Javio mi se na telefon i spustio slušalicu. Poslala sam mu SMS s pitanjem želi li komentirati navode iz teksta. Prvo mi je napisao da sam lažljivica, pa onda još jednom. U večernjim satima s njegovog broja dobila sam SMS poruku koja zaista nije pristojna ni za citiranje, ni za prepričavanje. Uznemirena sam i upravo sam s tom porukom otišla u policiju – navodi Denda Borjan.

Zadnja Vukovićeva poruka je vulgarna, seksistička, uvrijedljiva i sad je na policiji da odreagira.

Prijavom policiji naša redakcija “Direkta” želi poslati poruku da je ovakvo ponašanje političara i javnih funkcionera prema novinarima, koji o njima pišu, nezakonito, neopravdano i za svaku osudu – naveli su iz redakcije Direkta.

Oni dodaju kako već duže vrijeme trpe pritiske na svoj rad i da na ovaj  način žele reći “Dosta je”.

Brojne javne institucije izbjegavaju odgovore na naša pitanja, ne zovu nas na pres konferencije, pokušavaju da nam zabrane da postavljamo pitanja i vrijeđaju nas na ličnoj osnovi. Takođe, naša Fejsbuk stranica blokirana je prije 15 dana i još nije puštena u rad. Stvaranje atmosfere u kojoj se političari i javni funkcioneri ponašaju kao da imaju pravo da propituju rad novinara, a ne novinari njihov, te da ih vrijeđaju i uznemiravaju, nedopustivo je i veoma opasno za društvo u kojem živimo – naveli su iz redakcije Direkta.

Redakcija Interview.ba pridružuje se zahtjevu kolega s portala Direkt i traži od policije da ispitaju ovaj slučaj, te učine sve da prestanu pritisci na rad kako ovog tako i svih drugih medija.

Idi naVrh

Don't Miss