dijalog za buducnost
dijalog za buducnost

REGIONALNA DIJALOŠKA PLATFORMA ZA MLADE: Mladi regiona za bolju budućnost

10.02.2021.

U okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“ koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira Fond za izgradnju mira (UN PBF) Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA poziva na prisustvo na Regionalnoj dijaloškoj platformi za mlade iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Događaj će se održati u četvrtak 11.02. i u petak 12.02.2021. godine, oba dana sa početkom u 11 sati u Hotelu Hills na Ilidži, dok će se svečanost otvaranja, te obraćanja zvanica desiti 11.02.2021. godine sa početkom u 11 sati na istoj lokaciji.

Cilj Regionalne dijaloške platforme za mlade jeste jačanje uloge mladih u socijalnoj koheziji. Ovaj regionalni događaj će doprinijeti i umrežavanju mladih učesnika, te promovirati pozitivne primjere mladih koji doprinose socijalnoj koheziji vodeći se sljedećim ciljevima: lokalni aktivizam, obrazovanje, prihvatanje različitosti i zagovaranje.

Mladi će, kroz dvodnevni rad, preporučiti određene prioritete i moguća rješenja za poboljšanje socijalne kohezije i dijaloga u svakoj od tri zemlje, kao i moguće regionalne veze iz perspektive mladih.

Zvanicama će se, svojim govorom na početku samog događaja, obratiti Rezidentna koordinatorica UN-a za Bosnu i Hercegovinu Ingrid Macdonald i zamjenik rezidentnog predstavnika UNDP-a u Bosni i Hercegovini Sukhrob Khoshmukhamedov.

Pri održavanju volonterske aktivnosti poštovat će se sve preporučene epidemiološke mjere.

Za dio učesnika iz Bosne i Hercegovine, dijaloška platforma se realizira u Sarajevu, dok će učesnici iz Srbije i Crne Gore biti uključeni putem zoom platforme.

Regionalna dijaloška platforma za mlade okupit će i ; pored mladih učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore; organizacije civilnog društva koje rade sa mladima, obrazovne institucije i kreatore politike usmjerene na osnaživanje mladih ljudi.

„Ukoliko Vaš mediji otvara prostor za ovakve teme, vrlo rado ćemo ugostiti nekog od Vaših predstavnika na našem događaju“, poručuju iz Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA

Idi naVrh

Don't Miss