Dzenana Aladuz
Dzenana Aladuz

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Seks, laži i krizni štabovi

02.11.2020.

Dugo nisam pisala kolumnu. Razlog je jednostavan.

Dnevni skandali i afere tako su nadrealni i apsurdni (stanje svijesti koje godinama pokušavam postići kao kolumnistica) da ne mogu stići smisliti kako da se istaknem, jer naredni skandal stiže za petama predhodnog brže nego što ja brijem noge.

Iskreno, ima još jedan razlog. Malo me je stid da ga kažem naglas, kontam lakše je ako napišem. Posebno me stid ako se ima u vidu da sam ja ipak jedna iskusna ženska kojoj seks nije stran. Onaj normalni seks, molim vas lijepo, ništa životinje, krastavci, ili stranački prvaci nego jedan na jedan, đe se pohrvamo pošteno ko ljudi, pa ko gore ko dole…

Mozak me boli. Tako je, ona siva materija između ušiju i iza očiju. Boli on već 25 godina onako ispotiha ali izdržljivo, mogu ja to, mi žene smo poznate po tom da ne boli kad ošamari samo kad nogom udari. Ali otkad je počela korona, ljudi moji, bol se pojačala da se to više ne može izdržati. Kako i ne bi sestro slatka kad ga ne vade od jebenog februara a evo ulazim u zimu!

Od početka pandemije više me ne jebe jedan po jedan predstavnik naroda koji brani vitalni interes svoje kriminalne grupe, već sam izložena pravom pravcatom gang bangu.

Ko će duže, ko će dublje, a ko grublje, ko sprijeda a ko sazada, jedina su pitanja koja interesuju kompletni krizni štab kantona, krizni štab FBiH, krizni štab RS, bivše ministre zdravstva (u mom kantonu samo takve imamo), direktoricu strave i užasa, premijere entiteta, sva tri člana predsjedništva.

A gdje su sloppy second kao Solak ili Fikret za koje je „život pun mogućnosti“ dok se svakog jutra sa ahbabima ismijavaju u kafani. Znate onaj samodopadni osmijeh osobe koja prima platu iz mog i tvog poreza iako nam je složio 100 (slovima: stotinu) neispravnih limenih kanti za smeće pod nazivom respiratori.

Nije teorija zavjere, majke mi! Kažu ako sumnjaš u priču prati trag novca! I pratili smo hvala medijima. Fikret – maline- kombajn-tijesna košulja-sunčane naočale-najbolji kandidat za nabavku – sletilo 100 respiratora-zadržano 100 respiratora-ne valja 100 respiratora-ko je kriv- uhapšen premijer – pušten premijer- imenovan solak-smjenjen solak – seka upozorava – bakir opominje- 100 respiratora ne radi-hiljade oboljeva-stotine umire-i dalje ide plata solaku-i dalje ide plata novaliću- i dalje fikret tijesna košulja i sunčane naočale- i dalje seka upozorava ispred 900 praznih kreveta – i dalje bakir opominje….

A 10,5 miliona maraka puf nestalo na putu svile. Zelene naravno.

Tražila sam pomoć.

Od stručnjaka. Sa literotica, kategorija Gang Bang. Pročitala sam na desetine istinitih i izmišljenih svjedočanstava žrtava. Jeziva, čudna, nestvarna ili previše stvarna. Ali nigdje, baš nigdje, nisam naišla na zvjerstvo, kao u nas.

Idi naVrh

Don't Miss