0e049f207bca45d4f26a2ce0ec2aa100
0e049f207bca45d4f26a2ce0ec2aa100

GOLA ISTINA Adin Šabić: Potkošulja i čorba kao obavezne za pristup online sjednici PFBiH

31.07.2020.

Pojedini politički predstavnici ovih dana unose novitete kada je u pitanju političko djelovanje i ponašanje u javnom prostoru u Bosni i Hercegovini. Najbolji primjer za takvo nešto je pomoćnik ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića, Željko Matoc, koji je online sjednici Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine pristupio ni manje ni više u potkošulji, a zatim tijekom sjednice i fino večerao.

Piše za Interview.ba Adin Šabić

Nezapamćena je žega vani i jednostavno čovjek ne može da se kuva u košulji sa stegnutom kravatom oko vrata, a kad ste već u kućnoj atmosferi jako se teško natjerati da ispeglate prikladnu robu, tako da si treba dati oduška i riješiti se viška odjeće.

Shodno tome trebalo bi promijeniti i trenutni kodeks o odijevanju državnih službenika Bosne i Hercegovine na radu, te u prikladno odijevanje obavezno uvrstiti nošenje potkošulje tokom sjednice, a kada je u pitanju dio koji se odnosi na ponašanje službenika obavezno treba staviti da on može kusati čorbu, grickati meso s kostiju, cmakati i lizati prste, dok njegove kolege/ice imaju izlaganje, jer je to prema svim pravilima finog ponašanja.

Osim toga, takvim ponašanje ljudi koji su završili fakultete i rade na visokim državnim funkcijama će sigurno poslati dobre poruke mladima, između ostalog „ako i ti budeš ovako, jednog dana ćeš biti pomoćnik ministra“. Važno je učiti ih europskim standardima na bosanskohercegovački način.

Mi, nažalost, nismo ni na šta drugo ni navikli, osim da nas pojedinci iz političkih redova brukaju, ne samo u našoj državi, već i u državama svijeta. Dovoljno se samo sjetiti posjete triju članova Predsjedništva BiH Briselu i fotografije s Mogherini, Komšićeve nogavice, Džaferovićeve kravate i Dodikove maramice. Prosto, kroz jednu fotografiju su reflektirali realno stanje politike u BiH.

Da ne govorimo o tome kako premijer Federacije Bosne i Hercegovine ne zna staviti masku na lice, dok nam doktori govore da smo virus očekivali „sprida“, a da nam je „uša sazad“, a zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla nosi masku, sunčane naočale i vizir…Postavlja se jednostavno pitanje kako se opravdati?

Nema opravdanja! Mi izašli na birališta i mi zaokružili njihova imena i njihove stranke!

Idi naVrh

Don't Miss