5ee4872b689c6ebbdbe566f8bb42f99b
5ee4872b689c6ebbdbe566f8bb42f99b

Općina Centar: Predrag Pašić neovlašteno poslovne prostorije izdavao u podzakup, nije izmirivao obaveze

15.07.2020.

Legendarni nogometaš Predrag Pašić oglasio se i rekao kako bi mogao biti izbačen na ulicu nakon što je Općinski sud u Sarajevu donio odluku o oduzimanju stana i poslovnoga prostora kojeg je koristio. Ipak, danas je reagovala i Općina Centar, te su poručili kako su u skladu sa pravima i obavezama utvrđenim zakonom pozvala Predraga Pašića na preugovaranje zakupa predmetnih poslovnih prostorija na šta se imenovani nije odazvao, već je prema informacijama kojima Općina raspolaže pokrenuo tužbu protiv Alkalaj Morica, izvornog vlasnika, radi utvrđivanja prava vlasništva putem dosjelosti.

S obzirom na navedeno, Općina se uključila u postupak.

– Pravomoćnom i izvršnom presudom Općinskog suda u Sarajevu tuženi Predrag Pašić je dužan Općini Centar kao tužitelju predati u posjed poslovne prostorije koje se nalaze u Ulici Koševo 14. S obzirom da Predrag Pašić nije izmirivao obaveze prema Općini, presudom je obavezan da isplati iznos od 184 hiljade maraka. Naglašavamo, da je Predrag Pašić cijelo vrijeme neovlašteno navedene poslovne prostorije izdavao u podzakup trećim licima, te da je i u presudi Općinskog suda u Sarajevu navedeno da se na ovaj način imenovani neosnovano bogatio. Prema dokumentaciji koju Općina ima u posjedu, Predrag Pašić je navedene poslovne prostorije koje je, naglašavamo bespravno koristio, izdavao u zakup po mjesečnoj cijeni od 2.500 KM – naveli su.

Uzimajući u obzir “doprinos Predraga Pašića u razvoju sporta i promociji Bosne i Hercegovine u svijetu, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u želji da se iznađe najbolje moguće rješenje za prevazilaženje ove situacije upriličio razgovor sa gospodinom Pašićem u Općini Centar u vezi sa ovim pitanjem”.

– Nažalost, gospodin Pašić je ostao pri svojim svojim stavovima da nema obaveza prema Općini Centar, te da će svoja prava tražiti putem suda. Kada je u pitanju stan gospodina Pašića površine 67 kvadratnih metara čiji je stvarni vlasnik, napominjemo da je Pravobranilaštvo Općinskom sudu podnijelo prijedlog za izvršenje presude na navedenoj nekretnini, ali nikakve radnje u ovom izvršnom postupku još nisu poduzete. Dakle, Općina Centar Sarajevo nema namjeru gospodinu Pašiću oduzeti krov nad glavom, ali s obzirom na dugovanja koja su presuđena, a u skladu sa pozitivinim zakonskim propisima, ovaj slučaj mora biti priveden kraju na način da se ispoštuju sve zakonske obaveze i sudske odluke, a imenovani je dužan kao i svaki drugi građanin da u skladu sa obavezama utvrđenim sudskom presudom te obaveze na odgovarajući način i izvrši – zaključeno je.

Vlasti u Sarajevu izbacuju na ulicu nogometnu legendu Predraga Pašića: Ja sam očajan čovjek

(Interview.ba)

 

  

Idi naVrh

Don't Miss