Brnabić: Nisam odustala od policijskog časa, situacija je teška

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je situacija sa širenjem virusa korona u Srbiji izuzetno teška i kompleksna, te da nije potpuno odustala od uvođenja policijskog časa, ali da s takvom odlukom mora da se složi cijeli Krizni štab.

“Izabrali smo da se borimo na jedan drugačiji način, a sigurno je najefikasnija i najefektivnija borba kada se uvede vanredno stanje i zabrana kretanja i tako fizički onemoguće kontakti između ljudi što posle 14 dana daje bolju situaciju, manje zaraženih, a samim tim i u bolnicama manje ljudi”, rekla je Brnabićeva na RTV Vojvodine.

Kaže da kao neko ko je na čelu Kriznog štaba nije potpuno odustala od policijskog časa, ali da s tom odlukom mora da se slože svi članovi Kriznog štaba.

 

Brnabićeva navodi da je eksplozija brojeva svuda u svijetu, ne samo u Srbiji i da niko nije očekivao da će virus toliko biti prisutan u cirkulaciji tokom ljetnih mjeseci.

 

Ističe da je borba s virusom korona borba cijelog društva, ne samo Vlade Srbije i kriznog štaba te da nije na mjestu to što se podriva povjerenje u struku.

 

Rekla je i da od marta nijednom nije bilo situacija da su popunjeni svi respiratori i da ima preko 500 respiratora u magacinima.

 

Upitana da li je vrijeme da se obratimo za pomoć EU ili Kini ako je situacija kritična, ona je rekla da Vlada Srbije uvijek razgovara s partnerima, da situacija jeste kritična, ali ne toliko da ne možemo da se nosimo s njom.

 

Rekla je da se otvaraju privremene bolnice i pacijenti raspoređuju tamo gdje ima mjesta i da je intencija da broj oboljelih počne da se smanjuje.

 

Kaže da se do juče, četiri dana zaredom, broj oboljelih u Beogradu smanjivao, a da je opet juče zabilježena tendencija porasta, kao i Novom Sadu, Užicu, Šapcu.

 

Rekla je da je šest dana poslije protesta primjetna tendencija porasta broja oboljelih, prenosi Sputnjik.

(Nezavisne.com/Interview.ba)

Prethodna vijest

Bevanda: Pred Domom naroda PSBiH budžet i amandman Emrića

Naredna vijest

Premijer Novalić hospitaliziran na Klinici Podhrastovi