972f9e31cb2813f900af4af5fba96796
972f9e31cb2813f900af4af5fba96796

Motoristi iz cijele BiH stigli u Potočare

10.07.2020.

Oko 300 motorista iz cijele BiH stigli su u Potočare kako bi odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida i ujedno dali svoj doprinos kulturi sjećanja povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici. Nažalost, zbog virusa korona ove godine motoristi iz susjednih zemalja nisu mogli učestovati u obilježavanju godišnjice genocida.

Predsjednik organizacionog odbora za moto maraton Enver Sulić kazao je Feni da je ovo deveti po redu moto maraton i da je organizacija bila teška s obzirom na epidemiološku situaciju.

– Došli smo bez problema predržavajući se svih mjera koje su na snazi, i moto maraton je protekao u najboljem redu. Moto maraton je krenuo 9. jula iz Bihaća, 10. jula smo bili u Srajevu i danas u poslijepodnevnim satima smo u Potočarima – rekao je Sulić.

Kao i svake godine tako i ove godine učešće u moto maratonu su uzeli maratonci iz Srebrenice klub „Argentum“.

– Svaki put smo učesnici moto maratona, mi smo dio toga kako bi odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida. Čini mi se da su najmlađi učesnici iz našeg kluba Šejla i Edah, i mi smo jutros iz Sarajeva krenuli ka Potočarima. Družili smo se svi zajedno, emocije su posebne, ljudi su nas u putu podržali i to su posebni osjećaji. – kazao je Feni Aahmed Ustić.

Nakon dolaska u Potočare oni su položili cvijeće na spomen obilježja u Memorijalnom centru i poklonili se žrtvama genocida.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss