Brnabić zbog dramatičnog širenja epidemije poziva na prekid protesta

10.07.2020.

U Srbiji je danas jedan od najgorih dana od početka epidemije koronavirusa s 18 preminulih, 386 novozaraženih i 130 oboljelih na respiratorima, objavila je u petak srbijanska premijerka Ana Brnabić i pozvala na prekid protuvladinih prosvjeda.

“Ja molim i preklinjem sve da se strogo pridržavano svih preporučenih mjera…od nošenja maski do fizičke udaljenosti i socijalne distance, uz osobnu higijenu, često pranje ruku i maksimalnu discipliniranost”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

“Moramo se svi zajedno ponovno uključiti u ovu borbu, svim snagama kao što smo činili u martu i aprilu”, istaknula je premijerka koja nije nosila masku nego ju je držala u ruci.

 

Najteže je u Beogradu, Šapcu, Kragujevcu i Novom Pazaru, a bolnice širom zemlje ponovno se prebacuju u covid-19 režim.

 

Brnabić je ocijenila da je sadašnje stanje “rezultat nedsicipline” i upozorila da će se oboljeli s protuvladinih prosvjeda “vidjeti za tri ili četiri dana”.

 

Apelirala je da se odustane od demonstracija koji u zemlji traju posljednja tri dana, navodeći da “za prosvjede i politiku ima vremena”, ali da se sada svi moraju disciplinarati i uključiti u borbu protiv širenja zaraze.

 

“Mi nećemo prezati ni od kakavih mjera, ni najrestriktivnijih”, najavila je Brnabić za koju prosvjedi nisu “ništa dugo osim okupljanje većeg broja ljudi na istom mjestu”.

 

“To je neodgovorno ponašanje. Na stranu politička opredjeljenja, ima vremena za prosvjede, ali za borbu protiv koronavirusa nema vremena”, naglasila je predsjednica tehničke vlade Srbije, poručivši: “Ovo nije politička borba, ovo je borba svih nas pojedinačno”, prenosi Hina.

(N1/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss