Vučić: Branit ćemo i Beograd, Niš i Novi Sad, sačuvat ćemo Srbiju

09.07.2020.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da niko ne može na silu preuzeti vlast u Srbiji, navodeći da ga ne interesuju kakvu vladu neko hoće, jer je narod na izborima izabrao kakvu vladu želi.

“Mene da uplaše i slome neće nikada, da mi je glava na panju, neće me slomiti”, rekao je Vučić i poručio opoziciji da može da ga ubije ili pobijedi na izborima.

“Upadnu u Skupštinu – i šta onda? U Predsjedništvo – i šta onda, da opljačkaju, u Vladu? Ja sam taj koji bira sljedećeg mandatara. Realno objektivno mogu da urade je da me ubiju i tad mora sve”, rekao je Vučić u Parizu za TV Pink.

 

“Morate predsjedničke izbore, jer nema onog da imenuje mandatara, ne vidim šta drugo mogu da naprave”, rekao je Vučić.

 

On je poručio “svim ljudima normalnim, koji su protiv nasilja i divljanja”, da moraju da budu uzdržani, ne pokažu nervozu i ne idu na skupove da se ne bismo zarazili.

 

Ocijenio je da je jedna od mogućih opcija i da su demonstranti slikom iz Beograda željeli da otežaju poziciju Srbije uoči razgovora sa Prištinom.

 

Vučić je ponovio svoju raniju ocjenu da skupovi u Beogradu nemaju veze sa mjerama protiv korona virusa, već se radi o želji da se neki “dočepaju vlasti bez izbora”.

 

Konstatovao da će biti “super” ako učesnici protesta večeras budu sjedili, ali ako budu donosili benzin “bit će loše za njih”.

 

Vučić je poručio da će odgovarati svi koji čine nasilje, ponavljajući da ni Hortijevi fašisti nisu palili zgradu Gradske kuće u Novom Sadu.

 

“Branit ćemo i Beograd, Niš, Novi Sad, slobodu u Srbiji, sačuvat ćemo Srbiju”, rekao je Vučić.

(N1/Interrview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss