Kalem:U Budžetu KS sada nemamo planiran novac za subvencioniranje karata GRAS-a

01.07.2020.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem je povodom poskupljenja cijena GRAS-ove karte za nezaposlene osobe kazao da je implementacija Sporazuma, koji je u januaru ove godine potpisala prethodna Vlada, izazvala mnogo problema aktuelnoj Vladi KS, jer nisu planirana potrebna budžetska sredstva.

– Indikativno je da je primjena za sve tačke tog sporazuma o poskupljenju karata krenula sa danom njegovog potpisivanja, samo je poskupljenje karata za nezaposlene osobe ostavljeno za 1. juli ove godine – objasnio je Kalem.

Sa tim sporazumom, pojasnio je, kao i sa Sporazumom o povećanju plata GRAS-ovim uposlenicima, upoznat je tek u aprilu ove godine.

Dodao je i kako nas je sve zajedno, nakon toga, zadesila pandemija koronavirusa, zbog čega se sva pažnja usmjerila na spašavanje privrede.

– Trenutno nemamo u Budžetu KS planiran novac za subvencioniranje ovih karata, ali ga planiramo naći. Potrudit ćemo se da riješimo ovaj novonastali problem u narednom periodu – najavio je ministar Kalem, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss