290ab8b22fb700ea5efcf52552e26082
290ab8b22fb700ea5efcf52552e26082

Grad ide u karantenu, upitna utakmica Leicester – Crystal Palace

Subotnja utakmica 32. kola engleskog prvenstva Leicester City – Crystal Palace pod znakom je pitanja jer bi grad Leicester uskoro mogao završiti u karanteni zbog porasta broja oboljelih od koronavirusa.

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock u utorak je najavio kako će Velika Britanija uskoro predstaviti zakonske izmjene i uvesti karantenu u Leicesteru nakon što je u tom gradu prošli tjedan zabilježeno 10 posto svih novozaraženih u zemlji.

Hancock je istaknuo da će se škole i trgovine, koje ne prodaju osnovne namirnice, morati zatvoriti te je pozvao ljude da ne putuju u taj grad ili iz njega, prenosi Hina.

Postoji zabrinutosti može li se igrati na stadionu King Power gdje bi Leicester City u subotu trebao ugostiti Crystal Palace.

Šef Premijer lige Richard Masters priznao je da nije siguran što će se učiniti, a Savjetodavni odbor za sigurnost (SAG) sastat će uskoro kako bi razgovarao o utakmici.

Postoje opcija da se dvoboj “lisica” i “orlova” odgodi ili da se igra na neutralnom terenu.

Menadžer Brendan Rodgers još uvijek se nada da će se igra igrati na domaćem terenu.

“Ništa se nije promijenilo u smislu kako smo dosad radili u ovoj situaciji”, rekao je Rodgers.

Leicester City se nalazi na trećem mjestu engleskog prvenstva s 55 bodova, a stepenicu iza njega je Chelsea sa 54 boda. Za plasman u Ligu prvaka bore se i Wolverhampton (52), Manchester United (49), Tottenham (45)…

Prva dva mjesta su osigurana za prvaka Liverpool (86) i doprvaka Manchester City (63), s tim da je Manchester City izbačen na dvije godine iz Europe zbog kršenja financijskog fair-playa.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Nenadić pozvao mlade da se aktivno uključe u sve vladine aktivnosti

Naredna vijest

Porastao broj pacijenata u izolatoriju na klinici Podhrastovi