4b6b070ffb252baae6bcbdc90a188d4e
4b6b070ffb252baae6bcbdc90a188d4e

Nedim Sladić: Prognoze ostaju, dolazi vrelo ljeto

10.06.2020.

Meteorolog Nedim Sladić rekao je danas da se u Bosni i Hercegovini očekuje veoma toplo ljeto te da se ranije prognoze u tom smislu nisu mijenjale.

Prema njegovim riječima, nestabilno vrijeme preovladavat će u narednim danima s izuzetkom petka i posebno predstojeće subote.

”Situacija će se popravljati, ali kratkotrajno, u petak dolazi do primirja. Visine će imati manje vlage i neće biti uslova za grmljavinska nevremena. Sutra će Zeničko-dobojski i Tuzlanski kanton biti pod rizikom za nevrijeme. Subota je prvi dan za koji možemo reći da će biti stabilniji i topliji. Od nedjelje ponovo nastavak promjenjivog vremena, ali iduća sedmica ne djeluje toliko strašno. Postojat će uslovi za lokalne pljuskove u drugom dijelu dana. Malo će me ljudi pogrešno razumjeti, ali ovo je tipično za juni mjesec”, rekao je Sladić u razgovoru s Emelom Burdžović Slipičević.

Govoreći o ljetnim mjesecima, Sladić je rekao da prognoze ostaju iste – očekuje nas vrelo ljeto.

 

”Novi izlazi modela na dugoročne staze ne upućuju na odstupanje od prijašnjih, očekujemo toplije ljeto od prosjeka. Nestabilnosti će popuštati krajem juna. Imat ćemo i toplotne valove kada temperatre zraka odstupa od određenih normala iz prijašnjih godina”, dodao je gost N1.

 

On je govorio i o nevremenu u dijelovima BiH u proteklih nekoliko dana, a uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss