69e6df59227da3642d6f43d4f4e05bce
69e6df59227da3642d6f43d4f4e05bce

Dodik: SNSD je spreman da izađe na izbore više nego ijedna druga partija u BiH

09.06.2020.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras u Istočnom Sarajevu da ta partija nema nijednog razloga da opstruiše održavanje ovogodišnjih lokalnih izbora, ali da to radi nelegalno izabrana Centralna izborna komisija (CIK) BiH.

“SNSD je spreman da izađe na izbore više nego ijedna druga partija u BiH”, rekao je Dodik, komentarišući navode lidera SDA Bakira Izetbegovića da HDZ i SNSD opstruišu održavanje izbora.

Prema njegovim riječima, kada je u pitanju novac za održavanje izbora, što Izetbegović stalno pominje, SNSD je predlagao dvije stvari.

 

“Da Republika Srpska uplati novac za izbore na prostoru Srpske, i to smo i danas spremni da uradimo kako se ti izbori ne bi odgodili, i onda je Izetbegovićeva tvrdnja izlišna i bez bilo kakvog smisla, i drugo – kad god u Savjetu ministara bude postojala većina i drugi kad budu dio većine, SNSD će glasati za odluku o izborima”, naveo je Dodik.

 

On je ocijenio da možda “jedino predsjednik SDA ima razloga za prolongiranje izbora jer svi gledaju šta se dešava, ali to ne znači da treba da se krije iza nekih drugih stvari”.

 

Dodik je zaključio da SNSD želi i sprema se za izbore kako je predviđeno zakonom, a ne koji su “nelegalno pomaknuti za više od mjesec dana”.

(Srna/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss