d0a70d6ffe9d5feb25e90e6fbf1370da
d0a70d6ffe9d5feb25e90e6fbf1370da

Humanitarna pomoć iz UAE stigla u BiH, ali je namijenjena Crnoj Gori

Avion iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je danas dovezao humanitarnu pomoć u BiH, a koja je, kako se ispostavilo namijenjena Crnoj Gori, odletio je iz Sarajeva, javio je reporter N1.

Dolazak aviona izazvao je pravu pometnju u javnosti.

Prvo je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine objavljeno kako je pomoć namijenjena narodu BiH te da očekuju avion oko 13:30 sati, a da će avion dočekati i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković sa predstavnicima Tima za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Nešto prije 13 sati iz Ministarstva vanjskih poslova BiH stiže saopćenje medijima da je ceremonija otkazna, bez daljnih objašnjenja.

 

Ipak, avion iz UAE slijeće oko 14 sati, a tada se otkriva da pošiljka i nije namijenjena za građane BiH već za Crnu Goru te da će biti otpremljena u tu susjednu zemlju.

 

IZ Ministarstva vanjskih poslova BiH su naveli da su u četvrtak od ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici dobili obavještenje, odnosno verbalnu notu u vezi sa donacijom te da se navodilo da je pomoć namijenjena Bosni i Hercegovini.

 

Danas, pak, iz Ambasade UAE u Podgorici stiže obavijest našem Ministarstvu vanjskih poslova da pomoć nije za građane BiH već za Crnu Goru te se zahvaljuju Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

 

Ko je kriv za propust, nije objašnjeno.

(N1/Interview.ba)

 

Prethodna vijest

Hrvatska nije otvorila granicu s Crnom Gorom jer se koordinirala s EU-om

Naredna vijest

Dodik: DNS-u neće biti oduzete pozicije