BH blok pozdravio odluku o provođenju istrage u slučaju Sarajlić i ostali

Stranke okupljene oko BH bloka u svom saopćenju za javnost navode kako pozdravljaju odluku o pokretanju istrage zbog sumnje da su Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović počinili krivično djelo trgovine utjecajem.

– Iako se SDA svojski trudila da raznim aferama zasjeni ovaj slučaj trgovine uticajem, to im nije pošlo za rukom. Nisu ga zaboravili ni javnost ni pravosudni organi. Podsjećamo da je Asim Sarajlić uz odobravanje vrha SDA napustio sve pozicije u stranci čime su i stranka i on priznali autentičnost snimka, koji je i jedan od ključnih dokaza u ovome slučaju. Time su priznali i Sarajlićevu političku kompromitiranost – navode u saopćenju.

Ističu da je Asim Sarajlić ostao delegat SDA u Domu naroda PSBiH “čime je ta stranka pokazala da joj, dok pokušava zaštititi vlastiti ugled, do ugleda države nije stalo jer čvrsto stoji iza takvih kadrova na državnom nivou”.

– Također, i sam Bakir Izetbegović u javnosti je pokušao minimizirati ovo krivično djelo. Uz sve ostale afere, koje su se dešavale i prije i poslije, nema sumnje da u SDA ima više kriminalnog nego državotvornog djelovanja. Zbog navedenog, pozdravljamo početak istrage i želimo što skoriji sudski epilog ovog slučaja te davanje pravnog legitimiteta istini koju svi znamo – navodi se u saopćenju BH bloka.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Nastavljena sjednica VSTV-a, Tegeltija informirao članove o isteku mandata Ružice Jukić

Naredna vijest

Sastali se Dodik i Ivancov u Banjoj Luci, bilo govora i o sjednici PIC-a