b191c4684b45c9f1e2af3eb034888df9
b191c4684b45c9f1e2af3eb034888df9

Nastavljena sjednica VSTV-a, Tegeltija informirao članove o isteku mandata Ružice Jukić

04.06.2020.

Sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća nastavljena je danas u Sarajevu, a na samom njenom početku predsjednik Milan Tegeltija je informirao članove o isteku mandata Ružice Jukić te je potvrdio da će njena nasljednica u VSTV-u biti Sanela Gorušanović-Butigan.

Također, informirao je članove o reakciji Suda BiH, koja je uslijedila nakon jučerašnje sjednice VSTV-a, a koja se odnosi Tegeltijino komentiranje sudske odluku o ukidanju Pravilnika o postupku ocjenjivanja rada nositelje pravosudnih funkcija i Kriterija za ocjena u rada sudaca. Nije bilo rasprave o ovoj temi.

-Najavljeno saopćenje VSTV-a o pritiscima na rad pravosuđa u BiH je u izradi i trebalo bi biti gotovo do kraja današnjeg dana – rekao je Tegeltija.

VSTV BiH bi na današnjoj sjednici trebao između ostalog razmatrati Inicijativu za donošenje zaključka o proširivanju prakse privremenog upućivanja nositelja pravosudnih funkcija radi pružanja pomoći institucijama sa značajnim brojem neriješenih predmeta u skladu sa Zakonom o VSTV-u.

Na dnevnom redu je i predstavljanje vodiča kroz kazneni postupak, namijenjenog djeci žrtvama/svjedocima kaznenih djela.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss