OSCE donirao zaštitnu opremu Graničnoj policiji BiH

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini je, u sklopu šire inicijative za pružanje podrške Bosni i Hercegovini u njenom odgovoru na pandemiju, donirala danas u Sarajevu zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva Graničnoj policiji BiH.

Donaciju, koja se sastoji od 1.000 vizira i dezinfekcionog sredstva za ruke, uručila je šefica Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE-a u BiH Susan Penksa, a u ime Granične policije BiH preuzeli načelnik Kabineta direktora Radiša Samardžija i v.d. načelnika Uprave za administraciju Granične policije BiH Ismet Taslaman.

Penksa je naglasila da Misija OSCE-a u BiH cijeni napore Granične policije BiH, čiji su pripadnici suočeni sa povećanim nivoom rizika u obavljanju njihovih dužnosti za vrijeme pandemije, saopćeno je iz OSCE-a.

– Kako se granice počinju otvarati, uloga pripadnika Granične policije BiH ostaje ključna te je od suštinske važnosti da imaju neophodnu opremu. Nadamo se da će im ova donacija pomoći u sigurnom obavljanju svakodnevnih dužnosti – istaknula je ona.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Stari problemi nakon ponovnog otvaranja bh. kulturnih institucija: „Ništa nije besplatno, samo rad radnika izgleda jeste“

Naredna vijest

NSRS: Ukinuto vanredno stanje u RS, od sutra bez policijskog sata