U Srbiji ukinuto izvanredno stanje, na snazi mjere obrane od zarazne bolesti

U Srbiji je u srijedu ukinuto izvanredno stanje zbog epidemije covid-19, ali su i dalje na snazi mjere obrane od zarazne bolesti.

Iz Vlada Srbije podsjećaju građane i gospodarstvenike da su obvezni poštivati zaštitne mjere dok traje opasnost od širenja virusa.

Poslodavci koji obavljaju djelatnosti u oblasti trgovine na malo, usluga u oblasti ugostiteljstva, kao i poduzetnici u trgovačkim centrima, dužni su primjenjivati sve preventivne mjere u cilju suzbijanja zarazne bolesti covid-19, navodi se u Vladinom priopćenju.

To podrazumijeva ograničen broj ljudi u istom prostoru, dezinfekciju objekata, upotrebu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.

Za vrijeme boravka u parkovima i na javnim površinama namijenjenima za rekreaciju, građani su dužni održavati međusobno rastojanje od dva metra.

Inače, u protekla 24 sata u Srbiji je zabilježeno je 57 novih covid-pozitivnih osoba, a tri osobe izgubile su bitku za život čime je ukupan broj žrtava u toj državi povećan na 206.

Do sada je ukupno 9.848 potvrđenih slučajeva covida-19, hospitalizirano je 1.710 pacijenata, a broj izliječenih je 2.160.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Poginule dvije osobe u padu aviona kod Zadra

Naredna vijest

SIPA predala izvještaj Tužilaštvu o nabavci 100 respiratora