f60bd40ff08decf55abe043b4f9d68d0
f60bd40ff08decf55abe043b4f9d68d0

Staša Košarac ponudio ostavku u Vijeću ministara BiH

07.05.2020.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i član SNSD-a Staša Košarac ponudio je ostavku na poziciju u Vijeću ministara BiH.

Košarac je na zvaničnom Twitter nalogu napisao kako nakon “veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana”, te kritika koje su mi upućene od predsjednika SNSD-a Dodika, ali i brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman je “da ponudi ostavku” i mandat stavi na raspolaganje za “neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane”.

“Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke online radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih”, poručio je Košarac.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, u razgovoru za politički magazin Pečat, koji je na programu RTRS-a večeras od 21 sati, najavio je kako će ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac s te dužnosti biti razriješen čim, kako je kazao, budu dobijene garancije da Republika Srpska tom smjenom neće pretrpjeti štetu.

 

Dodik je otkrio i na koji će način SNSD sankcionisati Košarca, koji je grubo prekršio mjere zaštite od pandemije.

 

“Politički znači da kao član SNSD-a neće moći da bude kandidovan niti da ima podršku ni na lokalnim ni opštim izborima. I tako smo locirali taj dio političke odgovornosti. A ovaj dio, ja moram biti siguran da Republika Srpska neće ostati deficitarna za kadar. Dakle, ako je moguće da istog časa razriješimo Košarca i dovedemo drugoga koji je lojalan Republici Srpskoj, a da to nije Mirko Šarović koji se bavi samo izdajom, onda bi to i učinili, ali nismo sigurni da to može”, istakao je Dodik za RTRS.

 

Podsjećamo, Košarac je zajedno sa nekoliko javnih ličnosti učestvovao na proslavi rođendana dr. Jusufa Šabanovića u Golf klubu u Sarajevu i na taj način su prekršili mjere zabrana masovnih okupljanja tokom pandemije korona virusa.

(N1/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss