b44099b7d46f9e7313f35bb8af49e930
b44099b7d46f9e7313f35bb8af49e930

U Kantonu Sarajevo bez posla ostale 3.022 osobe

Komandantica Štaba Civilne zaštite i ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo (KS) Nihada Glamoč je na današnjoj konferenciji za medije rekla da je kršenje mjere samoizolacije skoro stavljeno pod kontrolu.

– Kada je riječ o kršenju samoizolacije, to je skoro stavljeno pod kontrolu. U toku jučerašnjeg dana samo imali samo dvije osobe koje su prekršile samoizolaciju i smještene su i prisilnu izolaciju u Studentski dom na Bjelavama  –  rekla je Glamoč te dodala:

– Kada smo kod podataka o osobama koje ulaze u zemlju, u toku jučerašnjeg dana smo imali 11 osoba koje su smještene u Studentski dom na Bjelavama. Trenutno u karantinu u Studentskom domu na Bjelavama imamo 131 osobu, a Federalno mnistarstvo zdravstva je za dvije osobe izdalo rješenja za prestanak karantine. One su iz Brčko Distrikta i jučer su napustile Studentski dom – kazala je Glamoč.

Posebno je naglasila kako je zabilježen negativan trend kada se radi o zapošljavanju osoba u KS.

– Od 18. marta do 17. aprila na biro su se prijavile 3.022 osobe, što znači da su 3.022 osobe ostale bez posla – dodala je.

Na kraju je još rekla da će sljedeće sedmice početi s planiranim radovima i aktivnostima proljetnog čišćenja grada.

– U toku naredne sedmice ćemo početi s aktivnostima proljetnog čišćenja našeg grada, poštujući naredbe koje su izdate i pridržavati se svih naredbi – kazala je Glamoč.

(N1, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Evropi potrebno najmanje 500 milijardi eura od EU institucija za oporavak

Naredna vijest

Slovenski infektolozi smatraju da je epidemija korona virusa pod kontrolom