Krizni štab razgovarao o unapređenju procesa testiranja u KS

13.04.2020.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa danas je na sjednici analizirao nove naredbe Federalnog ministarstva zdravstva, koje definišu organiziranje karantena u kantonima i pružanje odgovarajuće zdravstvene zaštite osobama smještenim u njima.

Ovom prilikom, članovi Kriznog štaba su diskutovali i o novim smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, a koje se tiču medicinskog i epidemiološkog tretiranja i testiranja slučajeva.

Razgovarali su i o dodatnom unapređenju procesa testiranja u Kantonu Sarajevo te zaključili kako je i dalje stabilna epidemiološka situacija u Kantonu, kada se posmatra broj slučajeva zaraze u odnosu na broj testiranja.

Članovi Kriznog štaba su na ovoj sjednici upoznati i sa intenzivnim aktivnostima koje se poduzimaju na formiranju i opremanju COVID ambulanti pri Javnoj ustanovi „Dom zdravlja KS“.

Na kraju sjednice poručili su kako i dalje insistiraju na provođenju svih ranije utvrđenih javno-zdravstvenih mjera, a sve s ciljem sprječavanja širenja epidemije novim koronavirusom, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss