5def56af2baa7ee5cce08e3d82b70978
5def56af2baa7ee5cce08e3d82b70978

Ponovni apel građanima KS da ograniče kretanje na otvorenom

Komandantica Štaba civilne zaštite Nihada Glamoč, premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa, prof. dr. Aida Pilav upućuju ponovni apel građanima Kantona Sarajevo da ograniče kretanje na otvorenom i uistinu ga svedu na najmanju moguću mjeru.

– Naš zajednički cilj treba i mora, prije svega, biti zaštita našeg zdravlja, te nam u skladu s tim mora biti važno i održavanje trenutne stabilne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo – jednoglasno poručuju Glamoč, Nenadić i Pilav.

Iako je ovih dana prelijepo proljetno vrijeme koje nas sve mami na izlazak, još jednom su uputili apel sugrađanima da iz svojih kuća i stanova izlaze samo ukoliko je to zaista neophodno.

– Vaši izlasci trebaju i moraju biti vezani samo za vaše eventualne radne obaveze ili stvarnu potrebu nabavke lijekova i životnih namirnica – naglasili su.

I ovoga puta svi zajedno podsjećaju na obavezu poštivanja socijalne distance i nošenje propisane zaštitne opreme, u slučajevima kada je neophodno kretati se i susretati s drugim osobama.

Insistiraju na hitnoj i neodložnoj primjeni i uvažavanju svih naredbi koje su do sada izdate od štabova civilne zaštite te naglašavaju kako će u slučaju njihovog nepoštivanja biti prisiljeni dodatno pooštriti dosadašnje naredbe, saopćneo je iz Služea za protokol i press KS.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

U Italiji ponovo povećan broj umrlih i oboljelih od korona virusa

Naredna vijest

Na KCUS-u testirano 66 uzoraka na koronavirus, svi negativni