76f282a829690ca37404aeeb1d5a0980
76f282a829690ca37404aeeb1d5a0980

U Tuzli još devet slučajeva zaraze koronavirusom

Tokom noći u Zavodu za mikrobiologiju UKC-a Tuzla 46 osoba je testirano je na koronavirus. Virusna infekcija COVID-19 potvrđena je kod devet osoba.

Pet njih se povezuje sa prvim slučajem medicinske sestre iz zdravstvene ustanove ‘Medical Institute Bayer’ Tuzla, prenosi Tuzlanski.ba

Na području Tuzlanskog kantona za sada ima ukupo 18 zaraženih korona virusom. Devet osoba kod kojih je ranije potvrđen virus hospitalizirani su u izolatorij Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla u Slavinovićima. Kod tri osobe su ustanovljeni su nešto teži simptomi dok ostali imaju lakšku kliničku sliku. Nakon epidemiološke obrade bit će poznato hoće li i svi novozaraženi biti smješteni izolatorij Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla.

Portal Tuzlanski.ba podsjeća da je Kantonalni štab civilne zaštite donio je Naredbu kojom se naređuje direktoru ‘Medical Institute Bayer’ Tuzla da za potrebe Kantonalnom štabu civilne zaštite stavi na raspolaganje resurse koji su potrebni za prevenciju i sprečavanje širenja bolesti koje izaziva korona virus (COVID-19). 

(Vijesti.ba, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Nedim Sladić: Pripremite se, snijeg nam stiže u Bosnu i Hercegovinu

Naredna vijest

U Sarajevu četiri nova slučaja zaraze koronavirusom