U Sarajevu četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

Prema podacima koje je danas objavio Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, ukupno je na korona virus u ovom entitetu testirano 858 osoba.

Najviše je testiranih u Tuzlanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu. U oba kantona po 257 osoba. U TK-a je danas zabilježeno devet novih slučajeva, pa ukupan broj zaraženih je 18. U HNK-u je danas potvrđeno 11 novih slučajeva, čime broj pozitivnih na korona virus iznosi 44. Podsjetimo, u HNK-u su dvije osobe ranije preminule.

U Kantonu Sarajevo testirano je 112 osoba, od čega je 17 pozitivno i jedno preminulo. U ovom kantonu danas su zabilježena i četiri nova slučaja. 

Bosansko-podrinjski kanton testirao je 51 osobu, a šestero ih je pozitivno. Danas je zabilježen jedan novi slučaj.

U Zeničko-dobojskom kantonu ukupno je 46 osoba testirano, a danas su potvrđena i dva nova slučaja. Ukupno pozitivnih u ovom kantonu je 10.

Broj testiranih osoba u Zapadno-hercegovačkom kantonu je38, a rezultati su pokazali da je 18 pozitivnih. Danas je potvrđen i jedan novi slučaj.

U Unsko-sanskom kantonu testiranih je 37, od čega je ukupan broj pozitivnih slučajeva osam. U ovom kantonu i dvije osobe su preminule.

Srednjo-bosanski kanton testirao je 34 osobe, a pozitivna je jedna osoba.

Pozitivnih slučajeva nema u Kantonu 10, a testirali su 17 osoba.

Najmanje testiranih je u Posavskom kantonu – tek šestero, a pozitivan je jedan slučaj.

Kada se brojke saberu, ukupan broj zaraženih u Federaciji je 123. Nažalost, pet osoba nije izdržalo bolest i preminulo je.

(N1, Interview.ba) 

Prethodna vijest

U Tuzli još devet slučajeva zaraze koronavirusom

Naredna vijest

Ramiz Salkić: Nije neophodno vanredno stanje u RS, već konkretne mjere