96a3c67bc06540371a44094a76ba6744
96a3c67bc06540371a44094a76ba6744

Šarović: Najoštrije osuđujem prijetnje Vukeliću, Vlada RS da opozove Perovića

22.02.2020.

Prijetnje koje je Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, uputio redakciji portala Capital i njihovom uredniku Siniši Vukeliću, najbolje ilustruju u kakvom društvu trenutno živimo i sa čim se trebamo što hitnije obračunati, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

“Najoštrije osuđujem Perovićeve prijenje Vukeliću jer je to akt nezamamćenog nasrtaja na slobodu govora i nezavisnost medija sa ciljem javnog zastrašivanja svih novinara koji objektivno i profesionalno obavljaju svoj posao”, kazao je Šarović.

“Posebno je sporno što te prijetnje izgovara visoki zvaničnik Republike Srpske, koristeći i zloupotrebljavajući poziciju šefa Predstavništva Republike Srpske, a sve kako bi zaštitio interese jedne privatne inostrane kompanije”, naglasio je predsjednik SDS-a.

On je pozvao zvaničnike da smjesta smijene Perovića sa pozicije šefa Predstavništva RS u Rusiji.

“Tražim od Vlade Republike Srpske da smjesta opozove Perovića, ne samo zbog najstrašnijeg nasrtaja na uredništvo i redakciju portala koji slovi za najznačajnijeg predstavnika nezavisnog novinarstva već i što je ovim sramnim gestom pokazao da nije zaštitnik interesa Republike Srpske već kao branilac interesa vlasnika stranog kapitala, što je praktično čin veleizdaje”, zaključio je Šarović.

(N1/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss