Dogovorena deblokada Zenice

22.02.2020.

Gradska uprava Zenice prihvatila je danas svih šest amandmana Kluba vijećnika Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), čime su se stekli uslovi za finansijsku deblokadu Grada. Nakon višednevnih razgovora gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i vijećnika u Gradskom vijeću Zenice prihvaćeni su amandmani SBB BiH i bit će sastavni dio Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu, čime se stvaraju pretpostavke za normalno funkcionisanje Grada Zenica, saopćeno je iz Gradske uprave.

Ovu vijest s nestrpljenjem čekaju svi građani Zenice, a posebno najosjetljivije kategorije koje bi u narednim danima zahvaljujući Sporazumu, trebale dobiti pripadajuća novčana sredstva, navodi se i dodaje da će ovim dogovorom Grad Zenica prvi put u istoriji u Budžetu osigurati 300.000 KM za isplatu naknada za svakog novorođenog stanovnika Zenice.

“Zahvaljujem Klubu vijećnika SBB BiH na jednoj, rekao bih, prozeničkoj odluci koja će doprinijeti stabilizaciji prilika u našem gradu i zahvaljujući kojoj ćemo uz sve napore koje vodi Gradska uprava nastaviti pozitivne trendove u svim oblastima života građana Zenice”, poručio je Kasumović nakon sastanka.

Služba za finansije Grada Zenica i Služba Kabineta gradonačelnika će tokom vikenda uvrstiti amandmanevijećnika SBB BiH u Prijedlog budžeta, navodi se u saopćenju u kojem pozivaju predsjedavajuću Gradskog vijeća Dianu Bešić da u najkraćem roku zakaže sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi trebalo da Grad Zenica dobije Budžet za 2020. godinu.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss